Saturday, December 12, 2009

m a l u

pernah x anda
salah masok kelas?
or
salah masok tandas
or
berada dlm ape jua situasi yg memalukan?haha
mesti pernahkan


well aku nk bercerite sikit laahh
sekadar nk meluahkan perasaan
haha
hari nih aku pergi ke kelas memandu
dgr ceramah je
aku pun mengenakan lah green tee roundneck yg simple
berkodroy dan berselipar utk pergi ke ceramah tu yg berhampiran dgn danga bay

bile aku masok jer
bilik tuh;


















pakcik11: eh,dik!xleh masok laa dgn pkain cam nih?
aku :huh?(kehairanan)
pakcik11:meh ikot pacik meh.













aku pun ikut la die
die bg sehelai baju kemeja yg berwrne biru cair
dan
sepasang kasut lusuh( siap berlubang lg)
peh!bile aku pkai jer
aku tgk kat cermin da mcm pekerja kilang siot!(stylooo abes)
hahahahaha
xleh blah btol
tp nk buat camne
sape suroh aku x tnye mase daftar arituh nk kne pkai pe an
padan muke aku!haha









aku:"alah bukan ade org knal pon aku kt sini,bedal je laa,buat xtau sudeh"(dgn konfidennye aku bermonolog)









pastu dgn muke yg slumber abes
aku pon masok laa kt dlm bilik ceramah tuh
bile aku masok je
byk btol mate mate yg memandang
diiringi dgn gelak tawe yg sepoi sepoi
aku menjeling ke sekeliling
hui sume pkai smart smart
loaded loaded gak la dorg nih
aku sorg je yg ganjil
cam pkerja kilang bru nk amek lesen haha
pastu aku pun duduk laa
kt tempat yg agak terpencil kot
haha
malu doe org pandang pandang
pastuh ade pacik kt dpn tuh pggil name aku utk amek kad
malu nye pasal
aku jln tunduk ke bawah

pang!
bunyi rak lcd jatuh
haish!camne laaa aku leh terlanggar bende nih lak
org tuh pon satu dah tau tempat tuh sempit lg nk letak benda alah tuh kt situ
haha
salah aku gak jalan x tgk depan =p
aku pon dgn muke yg makin bertambah tembok
memperbetulkan posisi bende alah tuh semule
(sedih gile sial aku time nih tuhan je yg tau beb)

















sepanjang ceramah
ade je mate mate yg menjeling kat aku smbil berbisik bisik
(haish! org pompuan nih kalo x ngumpat x sah btul)
terpakse laa aku menebal kan muke
buat cam xde ape ape yg terjadi aha
dari pkul 9 pg hingga laa pkul 5 ptg kot aku buat muke tembok
naik letih laa jugak otot muke aku
haha




*so aku nk nasihatkan laa sikit pade membe membe sahabat sahabat rakan rakan aku yg nak g ceramah memandu nih pkai la baju berkolar dan berkasut
kalo x korg akan dirudum malang laa cam aku


(xleh blah malu gile sial)

6 comments:

Budak Podeh..[acadlawey] said...

hahaha

aai syaqie said...

haha, chill chill.
i dulu pon penah jgk macam tu. tapi just terlajak jalan mse nak msuk kelas sbb mase tu tgh tgk sorang mamat handsome dgn khusyuk.
skali bile dah perasan dah terlajak tu, buat cool je laaa kan. sebab ingt tkde orang nampak.

skali bile dah masuk kelas, bdk2 smue sengih je kat i. huuu malu sehhh

:))

artistiksyurgaloka said...

hahaha.
kasihan deh lu.
:p

xpe bro.
chill je.
kekdg pmpuan boleh terpikat dgn sifat clumsy tu.
^^

adam said...

haha harap2 cam tu laa an
=p

aisya lahh said...

hahaha , klako XD

-september- said...

aha, lawak ar derr.. sori ak tgelak~ ;p

ramai kot org de ksah yg lbey kurang cmni cume ta kongsi jek,, heh!