Friday, January 22, 2010

.pepatah.#1

"it's better to be hated for what you are,than to be loved for what you're not!" by kurt cobain




anda setuju?
aku sangat saaaangat setuju haha=p


.pada pendapat aku disini kurt kobain cube mentayakan bahawa..



kurt:just be yourself dude!


ataupon lebih mudah lagi


kurt:don't be hypocrite!


.aku nak curahkan sikit laa pendapat aku bagi menyokong posting sahabat aku nur irfan izzat atau pon masyur dgn gelaran sipot.(=



.perlukah kita risau dgn susuk tubuh kita?.
.ape salahnya menjadi kurus atau gemok?.
.perlukah kita risau dgn penampilan kita?
.perlukah kita berpura-pura macho atau feminin?.
.ape salahnye jadi clumsy.
.tidakkah kita akan terseksa to be completely another 'you'?.
.kita akan lebih gembire berkawan bersahabat dan berteman dgn mereka yg mampu menerima diri kita seadanya.
.kau pasti terseksa utk menjadi another 'you' walaupon cuma 5 minit apabila bersama mereka yg tidak mampu menerima lumrah alam?.



.kita tidaklah perlu menjadfi perfect semata-mata utk berdampingan dgn si kumbang atau pon bunga yg tidak mampu menerima kita seadanya.
.just ignore the perfectionist.=p haha
.kerana mereka juga tidak sempurna.
.tiada ape pon yg sempurna di alam ini melainkan-NYA.
.mungkin dari luaran kau lihat dia anggun atau kacak atau bergaya.
.mungkin kita dari segi luaran coklat berjerawat selekeh.
.tapi mungkin mereka yg kononnya sempurna itu punya pelbagai masalah.
.hidup mereka mungkin tak pernah gembira.
.sentiasa dikejar oleh lelaki yang hanya mahukan !@#$%^& utk kepuasan semata-mata hahaha.
.berhutang disebabkan membelanjakan wang tak sudah sudah utk penampilan mereka.=p
.kita pula tidak ade masalah seumpama itu.
.hidup kita lebih aman lebih bahagia.
.pernahkah kau terfikir?.
bak kata nur irfan izzat
.jangan hanya melihat si negatif hingga kau terlepas pandang akan si positif wahai teman.
hahaha


.tidakkah kau tefikir mengapa tuhan menciptakan manusia itu berpasang-pasangan?.
.pernahkah kau terpikir mengapa wujudnya lelaki dan wanita?.
.setiap jantina itu punya kelebihan dan kekurangannya masing-masing.
.lelaki ade kelebihannya yg tersendiri.
.begitu juga wanita.
.lelaki juga punya kekurangan.
.begitu juga wanita bukan?.
.tuhan itu maha bijaksana lagi maha adil.
.diciptakan si lelaki dan wanita ini utk bersama-sama menampung setiap kelemahan yg wujud itu.
.dgn itu barulah manusia mampu utk mengharungi
.jerih-payah.
.pahit-manis.
.suka-duka.
.kehidupan ini.


9 comments:

si juliet said...

aku ada post ttg ni. :)
"Suasana"

aku sokong aku dgn sipot.
being unperfect is the bestest part in your life. kan? :)

Living ridwan:pucongggisme said...

takpe dam,aku faham keadaan kau :)

AKU PON GEMUK JUGAK -.-"

adam said...

haha that's true juliet (=

haha thanks cong alaa kau gempal gempal pon ade orang jatuh hati kan(=

shinchan BEBEL said...

i am the clumsy one.HAHAHA :D

Sipot said...

best plak kot kalau x jadik perfect.wat per kalau semua orang suke jerk?wadefuk man.aku teringat seseorang.kemak tol dia tue.hahahaha.semua org ske dia,aku x ske dia.mamposla semua org x suke aku.jgn risau,bukan dak jebat = ))

dan jgn tanya aku siapa

Living ridwan:pucongggisme said...

aku tau sapa pot.HHEHEHE

.shin. said...

haha.sokong sokong.
aku tembam beb.

adam said...

aku rase aku tau la pot sape org tuh;)

arie said...

sape dam? aku nk taw gak.
HAHA.

myemak jap.
:D

tp aku suka gila post ni dow.
HEE!