Friday, February 12, 2010

pau lembut

ster:dam,kau keje lg tak kat ayamas?
aku:ahad nih lastday laa.aku dah nk bersara.haha(sambil menghirup teh tarik)
ster:smart laa.lepas aku abes plkn kite buat bisnes jum?(sambil mempamerkan muke shinchan yg sedang serius berkata-kata)
aku:tade hal laa.bisnes ape?
ster:pau jum?
aku:pau orang ke?gile kau
ster:pau laa.pau kacang pau kaya pau daging.sengal gak kau nih dam
aku:ooohh cakap biar terang lah hahaha.aku on je.
ster:ok set laa.
aku:cube kau bayangkan kalau bisnes nih maju
ster:kita bukak fastfood pau lah haha
aku:styloo gak tuh haha
ster:McPAU haha ok tak?tak leh blaa
aku:ok ok elak lg 30 taun McD tutup kedai jah kt m'sia
ster:pastuh kita siap masuk tv.sume wartwan interview kita siap kita bole salam ngan PM haha
aku:pau kita jd favourite food dia hahaha
ster:tak gile babi lak an
aku:tp kita kene ah ade cara tersendiri nk makan pau kita
ster:aku tau aku tau buat mcm iklan oreo nk?
aku:haha cubit pau anda...jilaaat..celup..makan..
ster:aku setuju beb baru laa org kagum
aku:kang nnti kalo dah maju silap silap kita asyik kene buru je ngan org org mcd kfc
ye laa diaorang nk tau kita punya resipi lah
ster:silap silap kita kene santau haha
aku:dah dah tayah bebual lagi tinggi gak imiginasi kau haha



panjang lg dialog nya tapi aku malas nk taip
so aku ringkaskan je laa eh eh
secara tuntasnya
termeterai lah sebuah perjanjian yg tidak rasmi antara dua sahabat karib-adam dan haziq
persetujuan utk menjadi rakan kongsi pau


tak sangka membe aku yg sorang nih berminda bisnes haha
balek cuti dari plkn dah ade wawasan
bagus gak plkn nih
hahaha


modal tiada masalah
resipi pun tiade masalah
aku kan chef haha
lg pun google kan ade
search je laa haha
dunia hari ini kan sudah maju
segala informasi kini di hujung jari jah
yg merungsingkan minda kini hanyalah utk mencari tapak perniagaan yg sesuai


'pau lembut'
'pau adamas'
'pau saya'
'pau pau'
'pau pulai'

nama ape eh sesuai
sape ade idea?
kalau anda seorang yg bijak kacak cantik lg elegan sila laa mengutarakan buah fikiran anda ye:DD




p/s:nanti kalau korang nak buat kenduri ke jamuan ke order order laa pau kami ye:DD haha
harga is negotiable:DD

5 comments:

anasxganas said...

pau rasa sayang.

sakinah said...

hahahahahaha lawak la korg. eh ster uh kotak en? imigination hebat dohh korg. goodluck wehhh! haha

Zahidah said...

haha bagus gle wt bisnes.

andre said...

pau tapau?
penampau?
hahaha. syle dol.
nak buat kat ne erk?

hyun aisyah :) said...
This comment has been removed by the author.