Thursday, May 20, 2010

membebel

kawan , teman , rakan, dan sahabat. ade orang kata kawan teman rakan dah sahabat adalah berbeza. ade juga yang kata itu semuanya sama. betul ape sam kata. dunia nih subjektif. definisi perkataan juga subjektif. berbeza perspektifnya pada setiap orang. aku tak lah hebat dalam hal sastera bagai nih. aku memang tak reti nak membezakan makna setiap perkataan itu. bagi aku semua perkataan tu mempuyai maksud yang sama. tapi kalau lu tak puas hati pegi la cari kamus dewan. ok?hahaha

waktu tadika dulu dulu bagi aku  kawan adalah mereka yang sanggup meminjamkan alatan mewarna mereka kepada aku. tak kiralah crayon ke  water color ke. janji alatan utk mewarna. kenapa? sebabnya aku sgt obses dgn lukisan dan warna ketika zaman abc123 nih. dan aku sering lupa utk membawa alatan mewarna ku ketika ade waktu seni. so time nih la ayu dan atikah  dtg kpdku dan menawarkan utk berkaler-kaler bersama aku. woot woot. comel duh ayu ngan atikah. mane la eh dorang skang? aku banyak hutang ngan gadis 2 orang nih. crayon dorang mesti patah bile aku mewarna tapi dorang tak penah marah, dorang siap senyum lagi. dorang ckp 'tape la, nnti tite suruh papa tite beli baru' . alaaahai comel betul weh. :DD  pastu bile ade crayon baru lagi, aku mesti terpatahkan lagi. suir betul tangan aku nih. kesian dorang.

bila aku menjejakkan kaki ke  skola rendah pula. definisi kawan tu berubah lagi. mase aku darjah 1 bagi aku kawan tu ialah teman yg selalu temankan aku pegi ke tandas. tandas skolah rendah aku ni scary duh. bagi aku la. aku dah la sesi ptg. jb plak asyik mendung je bila petang. kadang kadang pukul 3 4 ptg tu dah macam magrib siot gelapnya. tambah plak tandas laki skola aku nih selalu tade eletrik, lampu macam ade takde je. cilake betul. so ahmad afiq bin ahmad norani la yg sering temankan aku melabur kt tandas. mamat sorang nih loyal weh. dia tunggu aku sampai la aku habis meneran. dia siap tanye lagi aku "dam, dah cebok belum?" bagus betul mamat nih. KAHKAHKAH lawak betul bile teringat kembali. macam bodo pun ade rasenya

bila aku darjah 3 pula bagi aku kawan tu ialah mereka yg bersama aku menentang kaki buli. woii time aku darjah 3 nih. budak budak darjah 4 nih pailang betul. suke betul dorang nih kacau membe membe aku. aiskrim membe aku dorang kebas. macam macam lg la lahanat lahanat ni buat. ade sekali tu , aku sorang sorang tengah berjalan sambil jilat aiskrim matkool kot dekat kaki lima blok D. blok D nih memang sunyi betul la . kawasan panas bai. HAHAHAHA. kanak kanak darjah 4 nih yg kononnya taiko try nak pau wang saku aku. time darjah 3 aku saiz kecil comel HAHAHA. yg darjah 4 ni bole la tahan besar. dah la besar , ramai plak tu. ade la dlm 4 5 org. goyyy la jugak aku time nih. tapi demi wang saku 50sen aku, aku redah je la mamat mamat nih. sewaktu aku diambang kekalahan, sewaktu 50sen ku seakan akan melayang tiba tiba membe membe wa datang bai. 1 kelas budak laki kelas aku plak tu. fuuulamak. bdk2 darjah 4 nih terus lari. goyyy abes HAHAHA. knape? sebab membe membe kelas aku nih saiz fight fight ah dgn mamat mamat tu. tapi point yg penting - membe kelas wa nih anak guru besar. backup besar la der. HAHAHAHAHA.

bila aku darjah 6 aku officially jadi leftwing sekolah. *bangga jap HAHAHA so definisi teman bg aku time nih ade la mereka yg minat bola khususnya rakan rakan sepasukan aku. yeah walaupun aku pemain simpanan je. tapi aku tak kesah. aku dpt jugak main 2 3 match kot. dapat jugak la aku score 3 bijik HAHAHA. tiap tiap petang kiteorg train same same dan hasilnya team wa champion zon gelang patah bai. hahaha (: ni kenangan paling manis ah time aku skola rendah :))))))))))


haa ni lah dia gamba aku mase darjah 6.cube ah teka mane 1 aku kalo anda kacak dan anggun lg bijank :P KAHKAHKAHKAH

p/s : aku dah update dah anas :D tade idea dah nih. kesah kesah di atas nih ade unsur hiperbola sikit. tak 100% ari KAHKAHKAH

10 comments:

-yzd- said...

eh kita kawan satu sekolah dan satu manchester kan dam? hahaha

adam said...

yay 100% betul yzd. aku nk tulis smpai form5 td. tp tade idea la. so aku cite zman skola rendah jel ah :D

.shin. said...

kau 2 dari kiri en.aku cari mamat paling gelap sekali tu ar.HAHAHAHAHHAHAHA

Asyiqah Hamdan said...

panjang karangan anda. (: menarik. ahaha

Idayu Yusof said...

wakakaka. tite same tadika dengan awak kan?

syamsulfitri said...

adam,hahahah

Lydia said...

hha.
kaw sama dengan raja dan shaqill rupenyer :D

Irfan Sykes said...

tebaek la adam ! :)

Izyana Jasmay said...

kau atas sekali dua dari kiri. piwitt aku bijak pandai comel akakak

adam said...

nget : perghh sharp shoooter ah nget. *aku cokelat weh :P haha


rose : tq :D


ayu : entah. kau ke?tak mungkin kot KAHKAHKAH


sam : sam hensem HAHA :D


lydia : yup. awat hang kenai ka? HAHA :D


efan : hardcore satu pan HAHA


izyana : betul la tu HAHA