Monday, January 4, 2010

04012010

bunda:bangun dam bangun..mak da nk g keje nih..


aku:(pura-pura tido lg haha)


bunda:mak da siap kan mkn tgh ari nnti kau pandai pandai laa panaskan sendiri...jgn lupe kemas rumah sekali pastuh jemur kain..





















ku lihat jam tgn ku baru pukul 6.25a.m...


aarrggghhhh....for the 1st time aku mengeliat dgn penuh nikmatnye hahaha..ye laa biase nye kalo time time cam nih..aku dah kelam-kabut capai tuala then bersiap-siap nk ke skolaa hahaha..


tp ari nih aku dah x bergelar pelajar skolaa lg ahaa..no more uniform..yay!hahahaha




aku pon turun laa ke bwh utk bersarapan..ku lihat raut wajah adek adekku sumenye masam mencuke sambil termenung memandang kuih yg terhidang di depan mate..hahaha


kesian aku tengok adek adek aku nih hahaha.
















aku:eh knape baem pakai baju skolah nih?(aku saje tanye solan buduh nih nk sakat adek aku hahaha)


baem:(hanye diam sambil mengetatkan mukenye yg dah mmg ketat dari td)









best betul dapat sakat adek aku yg sorg nih haha..dulu time aku nk blek asrama die laa paling kuat menganjig aku..=p


nah rase kau dek..padan muke..hahaha


bile adek adek aku sumenye dah pergi ke skolaa aku naek atas utk smbung tido.pastuh tetibe lak fon aku berdering hahaha.


mak aku call



















aku:ye mak?


mak:dam kau jgn lupe kemas rumah,jemur kain,basuh pinggan mangkuk..blaa..blaa...hahaha


aku:ye mak adam buat sumenye











dlm mase x smpi sejam segale hal ehwal surirumah nih aku dpt settlekan dgn jayenye haha.


alaahh setakat


.basuh pinggan.


.sapu lantai.


.jemur kain.


.kemas rumah.


.kacang laa sial hahahahaah.


.dulu time aku fom1 n fom2 selalu la gak aku buat keje keje nih..


.teringat laa pulak aku zaman kanak kanak dulu kale haha.


.pejam celik pejam celik aku dah abes skolaa dah skang.


.pantas betul mase nih berlalu kan?.


.aku igt lg dulu tiap tiap mlm gosok baju skolah.


.then tunggu van nk ke skolaa.


.mkn aiskrim 20 sen kat kantin.


.men guli.


.mcm mcm lg laa yg aku buat ngan member member aku time skola dulu.


.skang sume member member aku dah berubah haha.


.dulu budak hingusan skang dah jd gengster haha.


.dulu yg asyik kene buli skang dah kuat mantul.haha.


.dulu yg sakai lg selekeh skang da jd maskulin jadi player.haha.


.byk laa lg yg aku tgk dah berubah haha.


mls aku nk tulis sumenye.haha


.aku still org yg same..kosong and masih lg berkulit coklat hahaha.


.tp aku da tinggi laa sikit dari dulu en.x kan laa xde perubahan lgsung en.


.and skang pendiam x mcm zaman kanak kanak dulu haha.


.ramai kwan lame aku kate aku sombong terutamenye girl laa en haha.


.weh gua x pnah sombong laa ngan lu.=p


.aku cume segan laa bile tgk kawan kwan lame aku nih sume dah cantik anggun menawan belake.


.dulu aku ngan member member aku kuat laa jgk sakat dorg nih.hahaha


.tp xkan laa nk sakat lg en skang gile ke ape hahaha.


.time kanak kanak dulu bole laaa.(=


.hahahaha.






.oh ari nih member aku masuk kem haha.


.sian duh org len cuti 3 bulan tp mereka yg bertuah nih terpakse mengerah kudrat berkhidmat utk negare haha.


.jd skin laa member aku lps nih.haha.


.mlm td puas aku kne kan srg member aku nih.ster.


.blek je dari men futsal kiteorg lepak laa jap kt warung hilangkn dahage haha.


.then time nk berjalan balek tuh laa aku ngan member yg len kne kan ster nih haha.


.abes hanyir rambut ngan kepale die kene baling telor.


.tepung pon bersepah kat muke ngan badan die haha.


.samok laa weh.(=




.lg 3 bulan camne laa en ster nih haha.


.well gudluck laa my friend.


.berkhidmat laa kau puas puas kt mersing.hahaha.(=























.pape pon aku nk ucap kan selamat tahun baru laa pade korg sume..


.walaupun dah lambat en utk posting pasal taun baru nih.


.suke ati aku laa bile aku nk wish happy new year nih.


.name pon blog aku en bukan blog kau.=p


.rmai betul cite psal azam taun baru kt blog masing masing.


.aku xtau laa ape aku nk azam utk taun nih


.azam taun taun lps pun x tercapai lg(cari gf).hahahahaha.


.aku cume harap result spm aku ok laa.


. xdpt 9A+ xpe laa.


.tp kalau bole biar laa straight A.(=


.sejuk hati mak aku nnti.hahaha








1 comment:

lydia said...

heh ?
ad ckp pape ker pasal : asl baru post pasal new year ?
haa ~
apa.apa
nak marah lak:))

**capailah azammu itu !:)
(takleyh blah)