Monday, April 19, 2010

apabila lelaki membebel

assalamualaikum dan selamat sejahtera kpd tuan puan cik encik pacik macik saudara saudari dan lu. first time lah gilee aku bagi salam bile nk blogging. fuyoo. ok ok. aku tanak merepek

kali ni aku nak try buat essay. sebab semua blog yg aku lawati, semuanya buat essay. sam buat essay. nget pun selalu buat essay. sipot lg laaa. dia punye essay asyik bikin aku gelak je.haha. hilang tension aku bila bace blog kau pot. :) para blogger wanita tak payah ckp laa kan? semuanya tulis berjel-jela. normal laa kan dgn naluri wanita yg sgt menggemari utk membebel. haha.aku sorang je yg tulis pendek pendek nih kot. konon nk berpuitis laa bagai kan. padahal ape pun tarak. aku tau tu. kau nk kutuk? kutuk laa. ade aku kesah? :P hahaha *wa tade rugi pape laa brade

den sedar. blog den tak lah hebat mane. lgpun den nih tade bakat nk berstory-telling jadah nih. sebab tu laa aku asyik buat ayat pendek pendek nih. ok mlm ni aku nak try membebel macam shinchan selalu buat kt blog dia.tension betul aku tengok anak dara encik zainal nih.ade je topik yg bole dia buat essay berjela-jela.*aku respect kau chan hahaha :DD  aku nak fikir 1 ayat pun payah chan! tapi kau senang je buat essay hari hari en?*nnti aku bg pau free kat kau sbg tanda penghargaan hahaha

ok. mesti setiap org ade keinginan dan impian masing-masing kan? pernah tak korang teringin buat sesuatu yg nmpk mcm bodo je dimata org lain tapi bg korang ianya kelihatan sgt cool? tak penah eh?tape tape. aku penah kot. dulu time zaman abc123 aku teringin sangat nk buat benda nih. bagi aku laa benda nih nmpk cool gilee. aku ade ajak kawan-kawan aku time tadika iman dulu. tapi semua tanak. diorang kata 'tak best'. ade jgk kata 'baik beli gameboy'. ok zaman nih gameboy femes kot. tp aku tak minat gameboy nih. yg perempuan pulak kata 'baik beli barbie'. ok jadah kau lah. takkan aku nk men anak patung kot. gilee ke ape haha.

aku pelik betul.kadang-kadang aku terntaye-tanye. kenape laa kawan kawan tadika aku nih sgt obses dgn alat alat permainan jadah nih. aku time kecik kecik tak minat mainan nih sume.aku minat BOLA je. pagi ke petang ke siang ke  malam ke. tak kire laa asal ade time free je aku main bola. tak kire laa dekat padang ke.dekat taman ke. dekat halaman rumah ke. kadang kadang dlm rumah pun aku bedal men bola. sampai mak aku  meradang baru aku stop hahaha. tade 'life' eh zaman kanak kanak aku? ade aku kesah? :P

aku obses dgn bolaa je sejak dari kecik. dulu selalu laa jugak aku berangan nk jadi macam ryan giggs.
dia lah idola aku.bg aku giggs ni leftwinger terbaik sepanjang zaman haha. aku tau mesti ade yg tak kenal giggs ni kan? mesti ade punye yg berkata "sape laa mamat ryan giggs nih" tu laa. sape suruh kau tak minat bolaa weh ;P tape tape meh laa aku story sikit. ryan giggs nih merupakan salah seorang pemain kelab yg aku minati MANCHESTER UNITED . aku saje kasi besar sikit sebab ramai membe membe skola aku yg anti-man u. diorang kata fans man u nih fanatik lah ape lah.tapi bile tiap kali man u lawan je para anti man u nih semua kecoh. 'man u taik' 'man u menang nasib' dan macam macam lg laa statement dorang . kutuk laa ye brade wa tak heran laa sama lu.wa sikit pun tade rugi  :P hahaha
*luah perasaan sekejap :DD

ok ape laa aku merepek nih.sebenarnya aku nk ckp yg aku teringin nk buat benda nih. dah 18 tahun kot aku pendam nk buat bende nih. akhirnya aku berjaya jugak laksanakan impian aku nih haha


ni laa dia impian aku. posing bersila di tgh jalan raya pade pagi buta ahaaa. gamba nih disnap oleh sahabatku yg bernama ahmad afiq ahmad norani. credits to you brothaa haha :DD aku ngan mamat nih sekelas sejak tadika lg weh smpai laa kt skola menengah tapi pastu kami berpisah kerana aku memasuki skola gay. maksudnya happy yee. jgn pikir lain eh kawan kawan. skola gay ni laa yg byk mengajar aku macam macam tentang life haha. aku syg doe skola nih. cikgu cikgu nya semua bagus baik hebat tak terkata . lagi lagi miss fara, miss sal,madam chio,cikgu shahrul dan cikgu rosli. haha

kadang-kadang aku rase sedih siot bile teringat zaman skola gay aku nih. ye la. banyak duh memori indah suka duka. walaupun tiada gadis kat skola aku en. tapi aku tetap syg skola nih. aku rindu makan maggi ramai ramai dlm baldi.ahaaa. aku rindu men futsal dgn nget,sam dll. bile laa lg kan aku bole men futsal ngan diorang nih.betapa pantasnya masa berlalu. pejam celik pejam celik.aku da nak masuk zaman universiti laa plak. ade membe membe skola aku dah dpt biasiswa macam macam. ade yg dah nk fly ke us laa japan laa russia laa france laa australia laa. tahniah laa ye pada kawan kwan ku ini. cepatkan mase berlalu? tapi tu laa hidup kan. masa takkan pernah kebelakang. masa juga takkan pernah berhenti. walaupun kadang-kadang kita rase 'kan best kalo mase bole distop stop' tapi tak mungkin laa bnda tu terjadi.

so pesanan aku kepada mereka yg masih bersekolah lg tu.enjoy laa zaman skolaa korang puas puas kerana :

kawin ,ade anak,pertemuan dan perpisahan. tu semua bole terjadi berulang-kali. tapi zaman persekolahan hanya muncul sekali. tak kira laa hebat ke tak kita sewaktu zaman persekolahan. itu laa yg akan menjadi memori yg paling indah untuk dikenang sampai bila-bila. 

:DD


p/s:asal essay aku pendek nih cissee

12 comments:

Idayu Yusof said...

weyy gila weyy,panjang essay kau. HAHA

*tepuk tangan

shinchan BEBEL said...

nak paaaaauuu free. HAHAHAHA

Sipot said...

thx ah baca blog aku sambil gelak.
aku pown baca gak blog kau sambil gelak. = )).

good luck bro in ur life.

ainathenano said...

hahah
adam pasnieh
bg lg pnjg ;p

ribena_fira said...

first time aku rasa lame aku baca blog kau :)

adam said...

ayu: pendek ah.aku tak puas hati lg nih haha

shinchan: nnti aku kasi post laju eh chan ;P

sipot: terharu seh pot kau bace blog aku slalu ;)
*gudluck to u too bebeh haha

nano: panjang lg?macam menganjing je bunyik nye?
malas kot aku tak suke ah membebel nih ;P

ribena_fira: 1st time?hahaha btw thanks la sebab selalu bace blog sampah ni ;)

acad said...

huhuhu
smart doww post ko nih :D
sume post ko best lorh ;))

E-ZuDiN said...

tol2, ko wat aku miss kawan aku jerk..

P/S: aku tak minat bola.. haha

:asna: said...

pnjg gle. uish
dah juling mata baca post nih
tp ade part touching2 plak. ngeh

btw, good job bro! XD

+MIRA+ said...

Adam bikin suspend lol.
;D

Acab said...

terbaek ar dam!!
tp ade yg x stylo..
pasal man u tu...HAHAHAHAHA

adam said...

acad : serius?terharu siaa.kau pun punye post pun best la der

ezudin: haha ape cer laki tak minat bola ni der?

asna: haha juling ke?kesian kau :P

mira: hahaha.suspend eh?baru best camtu hahaha

acab : hahaha.best ape part MANCHESTER UNITED tu :P