Tuesday, August 30, 2011

i always have problem with strangers.they always hates me.i don't know why

bdk hingusan        : assalamualaikum!pacik kami date ni nok beraye !
pacik agak bakhil : waalaikumussalam ! silo le masok nak oi.

*setelah berdebuk berdebik bedebam makan minum ketupat kuih raya ais apa-apa je lah

pacik agak bakhil : nih pitih rayo deh.jale molek-molek sikik.
bdk hingusan        : samah jah ko ? *samah tu 50 sen dlm bahasa kelantan
pacik agak bakhil : eh cukuk le tu. budok budok dop buleh pege pitih banyok-banyok.
bdk hingusan        : timo kasih la pacik deh -.-



*9 tahun kemudian*



*setelah berdebuk berdebik bedebam makan minum ketupat kuih raya ais apa-apa je lah

pacik agak bakhil                                                 : nih pitih rayo deh.jale molek-molek sikik.
bdk yg dah tak berapa nak hingusan                     : siya jah ko ? *samah tu seringgit dlm bahasa kelantan
pacik agak bakhil                                                 : eh cukuk le tu. doh besar panje ni dop buleh pege pitih                                                       banyok-banyok.
bdk yg dah tak berapa nak hingusan hingusan        : timo kasih la pacik deh -.



hahaha -.-

berlalu sudah bulan ramadhan,
tandanya syawal akan tiba,
segala salah dah silap harap dimaafkan,
zzzzz aku cuba buat pantun tapi takboleh go leww. haha

lama sangat terperap dalam rumah jadi anak dara. otak pun tak berapa nak berkembang la. kali ni aku tanak tulis benda serius serius lah. penat. letih. kita nak raya ni mood kene la happy.

dulu masa kecik-kecik aku suka raya sebab boleh buat duit hahaha. tapi tak jugak asal aku raya kat kelantan je mesti tak berapa nak banyak la dapat. tapi aku bersyukur la. saje je nak luahkan perasaan. blog aku en apa aku nak kesah. kalau kau tak suka, tutup je lew. haha

ye lah mana tak bengang. time aku kecik-kecik bila beraya kat kelantan dapat duit sikit sebab orang tua-tua cakap budak-budak tak boleh pegang duit banyak-banyak. bila dah besar pung macam tu jugak le lebih kurangnya. haha

okay.

selamat menyambut hari raya aidilfitri diucapkan kepada semua umat islam yang dikenali dari alam nyata mahu pun alam maya, yang dekat di mata atau pun jauh di mata, yang masih lagi kamceng macam bro mahupun yang telah lama tak bertegur sapa. salah dan silap harap dimaafkan. saya ni bukan perfect pun. mesti ada masanya awak dan awak semua ni terasa kalau-aku-ada-m16-aku-dah-bedal-mamat-ni kat saya kan kan ? toksah lew tipu saya tahu haha sorydorystrawberry lah ya. saya tak sengaja tu.

hari raya ni bukan masa untuk kita collect saham dunia aja. cukup-cukup le tu fikir pasal duit raya.cukup-cukup le tu usha awek di hari raya ni. saya pun dah stop dah fikir sebab saya tahu tahun ni mesti sikit punya income saya dapat dekat ni and saya pun dah stop usha usha awek ni.tak elok haha

hari raya ni merupakan peluang untuk kita merapatkan silaturrahim antara kita yg mungkin dah renggang. bagi yang bermusuhan tu cukup-cukup lah tu. jgn dikenang benda yg dah berlalu.


*minta maaf saya banyak merapu di pagi syawal ni. tadi malam saya mimpi pelik pelik lagi. haiih. asyik mimpi pelik je saya ni sejak dua menjak tiga menjak empat menjak lima menjak ni. asyik asyik yg muncul dalam mimpi saya semuanya laki. aduyai. orang kata siapa yg muncul dalam mimpi ni tgh rindu kat kita. betul ke ? tp kenapa pulak yg rindu kat aku ni semuanya laki. aduyai. gay gila rasa haha


please support me hohoho

1 comment:

Si Hitam Manis said...

ooo , selamat hari raya *nak pitih siyah ni -,-